LURER DU PÅ NOE?

Er det noen begrensning på hvor mange sider jeg kan ha i bladet?

Nei, ingen begrensning.
Systemet velger automatisk papirtykkelse ut ifra antall sider i bladet.

Hva vil det si at papiret er bestrøket?

Et bestrøket papir har en silkeaktig overflate som gir god trykkvalitet og et pent produkt.

Da jeg laget PDF-filen, ble den i «letter-format». Kan jeg bruke den filen?

Ja, det kan du. Når du laster opp PDF-filen, blir bladfilen til nett i letter-format som PDF-filen, mens sidene i det trykte bladet blir tilpasset det formatet du velger.

Hva er en «bladfil» eller «bladbar PDF»?

En «bladfil» er en fil tilsvarende den du kanskje har sett for kundeaviser på nett fra for eksempel Coop eller Expert. Vil du se eksempel, finner du denne brosjyren som du nå har i hånden som bladfil på medlemsblad.no.

Hvordan får jeg sendt ut en slik «bladfil» til medlemmene?

Når du laster opp PDF-filen får du opp en lenke som du kan dele på nettsiden, i e-post eller hvor det måtte være.

Hva koster det å trykke et medlemsblad?

Når du registrerer deg som bruker hos oss, får du muligheten til å se hva det koster. Når du laster opp PDF-filen og skriver inn nødvendige opplysninger, vil du se hva det koster å trykke medlemsbladet. Vil du se hva det koster å sende ut papirbladet i tillegg, laster du opp en Excel-fil med adresser.

Er det forskjell i pris om det er sort trykk eller fargetrykk?

Vi har veldig gode priser på fargetrykk, og det blir automatisk farger der du har lagt inn det i PDF-filen. Bladet ditt blir jo ekstra fint i farger!

Må jeg betale moms for å trykke medlemsblad?

Du slipper moms dersom medlemsbladet er merket med nummer og årgang (for eksempel nr. 1 • årgang 2016), og du gir det ut minst fire ganger i året.

PDF-filen jeg laster opp har 11 sider. Går det greit?

I et papirblad må sideantallet kunne deles på fire. Har ikke PDF-filen din det, legger vi til blanke sider foran siste side.

Hvilket format/papirstørrelse skal jeg bruke når jeg lager medlemsbladet?

Vi anbefaler at du skriver i formatet du ønsker å trykke bladet i. Da har du best kontroll underveis. Pass på at du ikke har tekst altfor nært margen. Minimumsavstanden er én cm.

Hvis du lager dokumentet i A4 og velger å trykke i A5 eller B5, vil alle sider bli forminsket til å passe inn i det nye formatet.